Ugrás a fő tartalomra

Lelket simogat és felráz Vörös Janka lemeze! e-Series: Introduction

Vörös Jankára a legnagyobb videómegosztón figyeltem fel, mégpedig a Hősök formáció egyik számában. Hangja korábban nem volt ismerős számomra, ám az Enyém című dal után a Legjobban-ban végleg elragadott. Amikor a múlt héten találkoztam vele a srácok szülinapi koncertjén, rájöttem, hogy a hang mögött egy pont annyira izgalmas, és tündéri személyiség lakozik, mint amilyet képzeltem. 

Most pedig végre (megkésve bár, de törve nem) kezemben Janka e-Series, Introduction című albuma. Annál tökéletesebb indítást el sem tudnék képzelni egy ennyire színes, és dögösen nőies lemezhez, mint a You’re not the only man szám. Miközben hallgattam máris láttam magam előtt egy csajosabb filmet, amely ezzel indít, a következő gondolatom pedig az volt, hogy ha egy ilyen dallal indulnánk bele a napba mindig, akkor az rossz már garantáltan nem lehetne (nem, még a legszürkébb, legködösebb sem!)!

Az összes (egészen konkrétan 9) dalban érezzük – lehet az feldolgozás, vagy éppen saját -, hogy a zenekar minden tagjának játéka bombabiztos, és ötletes. A korongon külön-külön is bravúros a gitár, a zongora, a dob és a szaxofon, együtt pedig elhozzák azt a tűzijátékot is, amelyre a lemez meghallgatása előtt nem számítottunk, mivel ilyen élményt általában a koncerteken kaphatunk. Janka zenei sokszínűsége előtt már eleve fejet hajtunk, mivel nem könnyű úgy több műfajban bizonyítani, hogy mindegyikben hiteles, és erős legyen. Janka pedig nagyon is az (jelenleg nehéz is mást felhozni erre példaként rajta kívül), amely különösen érződik a korong harmadik, Love Season számában. Minden nóta más, egyik sem hajaz a másikra, egyetlen azonosságuk Janka érzékeny, masszív, karakteres, lebilincselő éneke.

A lemezen persze akadnak vendégek is, mint például Kelemen Angelika, akivel a How Strong in a women-t, vagy éppen a zongorista Pozsár Máté, akivel egy saját szerzeményt, az All you need is love-ot adják elő. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Janka megérett erre a lemezre, ha nem az, hogy nem csak önállóan, de duettben is tökéletest képes nyújtani? Megragad, lelket simogat, és alaposan felráz! Az énekesnő minden számát uralja, és olyan lendülettel adja át, hogy egyből egy koncertre vágyunk (ezzel a "gonddal" küzdök a Hősök szülinapi bulija óta, most azonban ez a lány csak tetézte)!

Értékelés: 10/10.



Írta: Nikkk