Ugrás a fő tartalomra

Anti Fitness Club koncert = Ez a Mennyország

Molnár Tamás szerzői munkássága előtt pár éve már szorgalmasan emelgetem kalapom, hiszen Tomi kezei közül csupán elképesztően remek munkák kerülnek ki. Mintha ez a srác nem tudna mellé nyúlni… És tényleg nem!


Amikor májusban részt vettem Tamás Muzikumban tartott szerzői estjén, végleg elkápráztatott a Csiszár Ferenc Csiszi (gitár) és Juhász Attila (zongora) által akusztikus hangszerelésben tálalt produkciójával. Ha akkor lélektől lélekig hatottak a szerzemények, akkor most fuss az életedért! Ugyanis az Anti Fitness Club koncertjein garantáltan nem csak a lelked kezd őrült táncba, mert kizárt, hogy egy szoborként álldogálva akár csak egy dalt is kibírsz majd. Haha, méghogy Anti Fitness!

Amikor az ember elnéz egy nagyobb fesztiválra, vagy éppen egy teltházas Syma csarnok koncertre, mindenképpen elvárja, hogy elkápráztassák a színpadon szereplő előadók. Azonban arra nem számítottam, hogy az utóbbi egy év minden buliját az A38 hajóján körözik majd le. Tegnap este az A38 hajóján lépett fel a 2002-ben alakult Anti Fitness Club formáció, akik az eltelt évek során nem csak jóképű férfiakká (amit a közönség picit több mint a felét kitevő hölgyek aligha bánhatnak), de vérprofi zenészekké is formálódtak. A csapat minden tagja (Fekete Balázs – dob, Varsányi Miklós – basszusgitár, Nagy Marek – gitár, és persze Tomi ének, gitár poszton) pont annyira produkál egyénileg lehengerlő játékot, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást, és ezzel egy mindent elsöprő muzsikát szolgáltassanak közönségük számára. Az AFC azon bandák közé tartozik, akik nem csak a jól bevált repertoárjukkal lépnek fel kismilliószor, de képesek újítani is a dallistán. A nyár utolsó koncertjére is egy masszív, karrierjüket átfogó felhozatalt raktak össze a srácok, így hallhattuk többek között a Miért hazudom, a Mennyország, a Más ölel át, vagy éppen a Lábnyom slágereket is. Tamás igazi frontemberként folyamatos interakciót csal ki az egybegyűltekből, ezzel pedig egyetlen pillanatra sem ül le a hangulat. Pihenni itt nincs idő, és egy cigire, vagy új sörért sem érdemes kiugranod, mert bizony van miről lemaradnod! Amíg szerzői estjén irigylésre méltóan tárja ki lelkivilágát (mind dalaiban, mind összekötőszövegeiben), addig itt olyan energiával, lendülettel tolja végig a bulit, hogy bárhonnan is meríti ezt az erőt, szükségünk van a titokra! És az a senki máséval össze nem keverhető hang... Nos, tegnap este óta nem csodálkozunk azon, ha közönségük szeretné újra élni százszor ezeket a koncerteket, mert valahol a mennyországban érzik magukat. Srácok, köszi, hogy mi is ott járhattunk! Jövünk még!

Értékelés: 10/10





Írta: Nikkk
Fotók: Nesy

A cikk újraközlése csak linkelt forrásmegjelöléssel lehetséges!