Ugrás a fő tartalomra

Anton Vezuv: "Mindenki benne van a dalokban"

Gyulai István néhány éven át egy budapesti pincében élt, ahol dalokat írt szorgalmasan. Az Anton Vezuv az eltelt évek során megállta helyét a főváros számos reprezentatív klubjának színpadán. A Sztív, Kalmár Tibor, Csé, valamint Kocsis Szabolcs alkotta csapat tavaly szeptemberben rukkolt elő első nagylemezével, amely a frontember születésnapján jelent meg.


Az Anton Vezuv 2010-ben alakult. Mesélj nekünk egy picit a kezdetekről! 

A kezdetekben én egyedül írtam a dalokat egy pincében elvonulva. Ez egy hosszabb, magányos és ihletett korszak volt, mint például Justin Vernonnak lakókocsis korszaka. Aztán a később basszusgitárosunkká vált Tibi addig taposta azt az elképzelését, hogy legyen egy zenekarunk, míg valóban megalakultunk. Tibit egy barátomon keresztül ismertem, hallotta a dalokat, gyakorlottabb zenész volt nálam, így ő hozta a többi tagot, majd a dalaimból zenekari számokat csináltunk közösen.

Első nagylemezetek tavaly szeptemberben jelent meg. 

A dalokat én írom tehát, szigorúan egyedül, megint egy pincében, ami most egy próbaterem. Amint van egy olyan dalvázlat, ami egy hangszerrel előadva már hatást tud kelteni, akkor viszem le a számot a próbára, ahol a zenekarral hangszerelünk. Ez nem pusztán hangszerelés a mi esetünkben. Mindenki benne van a dalokban!

Milyenek a visszajelzések a korong kapcsán? 

Jó visszajelzéseket kapunk, de nem a visszajelzés számít önmagában. Jó dolgokat kell csinálni! Ha tényleg remek a munka, akkor igenis meghallgatják az emberek! Ezért a legfontosabb számunkra az, hogy megfelelő fókuszáltsággal dolgozzunk. Legyen mindenünk a helyén, aztán pedig úgyis jön minden magától. Vannak hallgatóink, akiknek nagyon örülünk, a hazai könnyűzenei szakmától is jött már sok megkeresés, vélemény, elismerés, és kaptunk pár kedves szót amerikai, angol zenei oldalakon is. Még egy argentin rádió is valahogy ránk talált, és leadta a teljes albumunkat! 


Izgalmasan telik számotokra a tavasz. Aki nem járt még koncerten, milyennek képzeljen el egy Vezuv bulit? 

Melankolikus zenének szoktuk reklámozni, amit csinálunk, de ez a címkézés miatt van, mert amúgy a Foals és Lana Del Rey is melankolikus, mégis teljesen más dologról beszélünk. Szomorkás dalok vannak, de nem érfelvágásról van szó. Félhomályos történetmesélős koncertre számítson mindenki, ütemes és hangerőt igénylő dalokkal keverve.

Nemsokára klippel készültök a közönségetek számára. Mit tudhatunk róla? 

A Fishes dalunkból lesz a klip, jelenállás szerint a többek között Quimby és Lamb klipeket rendező Vandad Kashefivel fogunk együtt dolgozni. A klip történetét nem akarom elárulni, de mi biztosan benne leszünk, és lesz még benne sok víz is.


Beszélgető partner: Nikkk
Fotó: easy_performer